TÜBİTAK - Bilimsel Türkiye: Popüler Konuşmalar
1 Mart 2021 | 12:05

TÜBİTAK-Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE)

Bilimsel Türkiye: Popüler Konuşmalar

Gebze, TÜRKİYE

Bilim sevgisini ve araştırma heyecanını toplumun geniş kesimleriyle paylaşmak, ülkemizde bilimsel merakın ve bilim kültürünün yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlamak amacıyla, TBAE ülkemizin ve dünyanın önde gelen bilim insanlarının katılımıyla “Bilimsel Türkiye: Popüler Konuşmalar” Serisi düzenlemektedir. Bu kapsamda;

1) TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal “Ar-Ge ve Yenilik Ekosisteminin Etkisinin Artırılmasında Temel Bilimlere Dayalı Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma Yaklaşımı” başlıklı bir konuşma yapacaktır.

27 Şubat 2021 tarihinde, saat 19:00 – 20:00 (GMT +3)

2) Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oğuz Gülseren “Yüksek Başarımlı Hesaplamalar ile Yenilikçi Malzemeler ve Uygulamalar” başlıklı bir konuşma yapacaktır.

6 Mart 2021 tarihinde, saat 19:00 – 20:00

3) Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Emre Erdem “Enerji Teknolojilerinin Hayatımıza Etkileri” başlıklı bir konuşma yapacaktır.

20 Mart 2021 tarihinde, saat 19:00 – 20:00 (GMT +3)

Bütün konuşmaları https://www.youtube.com/c/tubitaktbae adresinden izleyebilirsiniz.

TÜBİTAK-Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE)

Çevrimiçi Seminerler Serisi

Gebze, TÜRKİYE

Bugün ne yazık ki ülkemizde ve dünyada Covid-19 koronavirüs salgını devam etmektedir. Bu nedenle birçok araştırma ve eğitim etkinlikleri; toplantılar, çalıştaylar, yaz okulları iptal edilmekte ya da ertelenmektedir. Bu durumun bilimsel çalışmalara ve bilim tabanlı süreçlere olumsuz etkilerini hafifletmek amacıyla, TBAE temel bilimin çeşitli dallarında ve disiplinler arası alanlarda uluslararası düzeyde ilham verici Çevrimiçi Seminerler Serisi düzenlemektedir. Bu kapsamda;

1) Moldova Bilimler Akademisi’nden (Moldova) Prof. Dr. Ion Tiginyanu “Moldova'da Nanoteknolojiler: Çeşitli Uygulamalar için Nanomalzemelerin Mühendisliği” başlıklı bir konuşma yapacaktır.

4 Mart 2021 tarihinde, saat 19:00 – 20:00

2) Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden (ABD) Doç. Dr. Alper Küçükural “DolphinNext: Yüksek Verimli Sekanlasma için Veri İşleme Platformu ” başlıklı bir konuşma yapacaktır.

11 Mart 2021 tarihinde, saat 19:00 – 20:00

3) Harvard Üniversitesi’nden (ABD) Prof. Dr. Peter Girguis “İç Uzaydan Dış Uzaya: Dünya Okyanusundan Okyanus Dünyalarına Uzanan İncelemeler” başlıklı bir konuşma yapacaktır.

18 Mart 2021 tarihinde, saat 19:00 – 20:00 (GMT +3)

4) Princeton Üniversitesi’nden (ABD) Prof. Dr. Mete Soner “Dinamik Karar Problemleri için Derin Monte-Carlo Metodu” başlıklı bir konuşma yapacaktır.

25 Mart 2021 tarihinde, saat 19:00 – 20:00 (GMT +3)

Bütün konuşmaları https://www.youtube.com/c/tubitaktbae adresinden izleyebilirsiniz.