iThenticate Başvurusu
7 Mart 2014 | 14:09

Akademik yayınlarla ilgili intihali engelleme konusunun öneminden hareketle,  TÜBİTAK Ulakbim tarafından sağlanan ve doğrudan akademik yayınların değerlendirilmesi ile ilgili (öğrenci ödevleri hariç) kapsamlı bir akademik içeriğe sahip olan iThenticate İntihal Engelleme Programı Üniversitemizin erişimine açılmıştır.  iThenticate, akademisyenlerin, hakemlerin ve editörlerin; tez, makale ya  da taslaklarının taramalarını sağlar. Program dokümanları kaydetmez fakat yüklenen dokümanlar büyük bir veri tabanındaki belgelerle karşılaştırılır. Bu veri tabanının içerisinde 90.000’den fazla süreli  yayın ve kitabın yanı  sıra, 14 milyardan fazla web sayfası arşivi bulunmaktadır. 50.000’den fazla bilimsel  dergi ve 150’den fazla yayınevinin veri tabanları sürekli kontrol edilmektedir (CrossRef, Gale, Emerald Journals, ABC-CLIO, Sage Reference,  PubMed, Pearson, McGrawhill, Wiley, EBSCOhost gibi).

Sadece Öğretim Üyelerimizin kullanımına lisanlı olarak açılan bu sisteme, siz Öğretim Üyelerimizin kısa sürede kayıt yaptırmaları ve bundan sonraki tez kontrollerinde  iThenticate yazılımını kullanarak, savunmaya girecek tezleri bu sistem vasitasiyla kontrol ettikten sonra öğrencilerimizin Enstitümüze teslim etmelerini rica ederiz.

Programla ilgili akademik hesap oluşturmak için, hakemlik, dergi editörlüğü, tez danışmanlığı v.b. görevler alan öğretim üyelerinin, erişim tanımlamaları ve hesap aktivasyon işlemleri için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığında aşağıdaki kişilere ulaşmaları gerekmektedir.  

 Mustafa TAT     mustafa.tat@gazi.edu.tr    2022906
 Ufuk ÜNAL        ufuk.unal@gazi.edu.tr       2022956
 

İlgili öğretim üyelerinin erişim tanımlaması için ihtiyaç duyulan bilgiler şunlardır:

• Ünvanı
• Ad Soyad 
• Bölüm 
• E-posta 
• Dahili telefon

iThenticate erişim adresi:  https://app.ithenticate.com/en_us/login

background image