Duyuru
Ders Kayıt İşlemleri İçin Önemli Bilgi Notları
10 Şubat 2021 | 16:00

 

Sevgili Öğrencilerimiz,

Bu rehber kayıt işlemlerinizi kolaylaştırmak ve yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.

Başarı dileklerimizle...

 

Önemli Bilgi Notları

  1. Üniversitemiz 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi ders kayıtları 11-15 Şubat 2021 tarihlerinde yapılacaktır.

  2. 16-17 Şubat 2021 tarihlerinde öğrencilerin etkileşimli danışman onayları yapılacaktır.

  3. Dersler 22 Şubat 2021 tarihi itibariyle başlayacaktır.

  4. Öğrenci-danışman etkileşimli ders ekleme-bırakma 8-9 Mart 2021 tarihlerinde yapılacaktır.

  5. Küresel korona virüs salgını nedeniyle ders kayıt işlemleri sırasında yerleşke ziyaretlerini en aza indirmek amacıyla akademik danışmanlar ders kayıt tarihlerinde öğrencilerle (Elektronik posta (e-mail), Zoom vb görüntülü görüşme uygulamaları aracılığı ile) irtibat halinde olacaktır.

  6. Kayıtlar ile ilgili bir sorun yaşamanız durumunda Bilgi Güvenliği Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanlığının (bgm@gazi.edu.tr) elektronik posta adresine öğrenci numaranız, adınız ve soyadınız, cep telefonu numaranız, danışman bilgileriniz ve karşılaştığınız sorunu açıklayan bir e-posta iletiniz.

  7. Ders kayıtları sırasında öğrenci onay vermediyse, danışman onay veremez. Bu nedenle danışman onayına sunmadan önce öğrencinin ders seçimlerini yaparak onay vermesi zorunludur.

  8. Yüksek Lisans Programına Kayıtlı Öğrenciler için;
  • 83FBE7001    BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİK
  • BGM5021       SİBER SAVAŞ, SAVUNMA VE GÜVENLİK

dersleri zorunlu derslerdir.

  1. Doktora Programına Kayıtlı Öğrenciler için;
  • 83FBE7001    BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİK
  • ​BGM5041       ULUSAL VE ULUSLARARASI BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKALARI

dersleri zorunlu derslerdir.

  1. Yüksek Lisans eğitimini tamamlayıp Doktora eğitimine başlamış öğrencilerin, 83FBE7001 kodlu “BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİK” dersini Yüksek Lisans eğitiminde aldıklarını belirterek muaf olmak istediklerine dair dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
  1. Yüksek Lisans programı için,
  • Ders aşamasında olan öğrencilerin, teorik ve uygulamalı dersler ile birlikte danışmanları adına açılan 83FBE5001 YÜKSEK LİSANS TEZİNE HAZIRLIK dersine
     
  • Derslerini ve seminerlerini tamamlayıp tez aşamasına geçen öğrencilerin, danışmanları adına açılan 83FBE5002 YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI dersine

kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

  • Ders döneminin son döneminde olan öğrencilerin 83FBE5003 YÜKSEK LİSANS SEMİNER dersine de bu dönem kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
  1. Doktora programı için,
  • Ders aşamasında olan öğrencilerin, teorik ve uygulamalı dersler ile birlikte danışmanları adına açılan 83FBE6001 DOKTORA TEZİNE HAZIRLIK dersine
     
  • Ders döneminin son döneminde olan öğrencilerin 83FBE6003 DOKTORA SEMİNER dersine bu dönem kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
     
  • Derslerini ve doktora seminerlerini tamamlayıp yeterlik sınavı aşamasına geçen öğrencilerin, danışmanları adına açılan 83FBE6001 DOKTORA TEZİNE HAZIRLIK dersine ve 83FBE6004 YETERLİK SINAVI dersine
     
  • 83FBE6004 Yeterlik Sınavında başarılı bulunarak tez aşamasına geçen öğrencilerin, danışmanları adına açılan 83FBE6002 DOKTORA TEZ ÇALIŞMASI dersine

kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

 

  1. Yüksek Lisans ve Doktora programına yeni kayıt olan, danışman atamaları henüz yapılmamış olan öğrencilerin danışman onayları, Bilgi Güvenliği Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından yapılacaktır. İlgili öğrenciler 11. ve 12. Maddelerden muaftır.

  2. Lisansüstü eğitim ders programına https://fbe-infosec.gazi.edu.tr/posts/view/title/ders-programi-138896?siteUri=fbe-infosec  adresinden erişebilirsiniz.

  3. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde, “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Rehberi” ndeki tavsiyeler de dikkate alınarak Bilgi Güvenliği Mühendisliği Ana Bilim Dalı lisansüstü düzeylerde teorik ve uygulamalı dersler çevrimiçi/online ve dijital öğretim yöntemleri ile yapılacaktır.
     
  4. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde Gazi Üniversitesi Bilgi Güvenliği Mühendisliği Ana Bilim Dalı online eğitimi PERCULUS (https://lms.gazi.edu.tr) üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrenci kullanımına ilişkin detaylı açıklamalar; https://uzaktanegitim.gazi.edu.tr/posts/view/title/ogrenci-243899?siteUri=uzaktanegitim adresinde yer almaktadır.
     
  5. Gazi Üniversitesi Pandemi Dönemi Uzaktan Eğitim Web Sitesine sahiptir ve öğrencilerimiz için PERCULUS sisteminin nasıl kullanılacağına dair eğitim videolarına ve sistem kullanımı ile ilgili kılavuzlara https://uzaktanegitim.gazi.edu.tr/ adresinden ulaşılabilmektedir.

  6. Ara sınavların ve dönem sonu sınavlarının nasıl yapılacağı salgının seyrine göre değerlendirilecek ve planlanacaktır.

 

Not: İlerleyen günlerde siz değerli öğrencilerimizle (Yüksek Lisans ve Doktora programları için Yeni Kayıt – Ders Aşaması – Tez Aşaması şeklinde gruplandırılarak) online dijital platformlar üzerinden görüşmeler yapılacak, hem bölümümüzle ilgili tanıtım sağlanacak, sizlerden beklentilerimiz belirtilecek hem de sizlerin talepleri dinlenecektir. İlgili oturum bağlantıları daha sonra sizlere e-posta üzerinden iletilecektir.   

 

Lütfen web sayfamızdan duyuruları sürekli takip ediniz.

Sağlıklı ve Başarılı bir Eğitim-Öğretim Dönemi Dileriz.

 

 

Bilgi Güvenliği Mühendisliği

Ana Bilim Dalı Başkanlığı

 

 

background image