Bilgi Güvenliği Mühendisliği ABD Açıldı
15 Kasım 2013 | 20:50

Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Bilgi Güvenliği Mühendisliği ABD Lisansüstü Programı açıldı.

Gazi Üniversitesi, 2005 yılından bu yana bilgi güvenliği konusunda yürüttüğü çalışmaların sonucu olarak; mevcut bilgi birikimini ülke bilgi güvenliğinin sağlanmasında en önemli adımlardan birisi olan nitelikli uzman yetiştirme konusunda da sürdürüyor. Bugüne kadar düzenlediği; Elektronik İmza Sempozyumu, Mobil E-imza Sempozyumu, Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansları, Siber Güvenlik Hukuku Çalıştayı, Siber Güvenlik ve Savunma Çalıştayı, Siber Güvenlik Çalıştayı ve Ulusal IPv6 Konferansı gibi etkinliklerle bu alanın ülkemizde gelişmesine büyük katkılar sağlamış ve bu katkılarını arttırarak sürdürmektedir.  Son olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na sunulan “Ulusal Siber Güvenlik Strateji Taslak Belgesi” nin hazırlanmasında pek çok Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri görev almıştır.

Bilgi Güvenliği Mühendisliği Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına önümüzdeki dönemden itibaren öğrenciler alınacaktır.