Duyuru
Ana Bilim Dalımız Öğretim Üyeleri “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde
26 Kasım 2020 | 19:06

 

Ana Bilim Dalımız Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İnan GÜLER ve Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU, ScienceDirect PLOS Biology dergisinin yayınladığı "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine girmeye hak kazanmışlardır.

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi, ABD'de bulunan Stanford Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde ABD'li ve Hollanda'lı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından, çeşitli bilimsel kriterlerin dikkate alınarak hesaplanması ile oluşturuldu. Liste hazırlanırken, alanında en az 5 makale yayınlamış 7 milyon bilim insanının akademik performansı değerlendirilmiş ve 1996 - 2019 yılları arasında "Scopus Özet" ve "Atıf Veri Tabanı" üzerinden elde edilen bilgilere göre, dünyanın en fazla atıf alan 100 bin bilim insanı belirlendi. 

Makale sayısı, h - indeksi, çok yazarlı yayınların hm - indeksi, atıf / makale oranı gibi bilimsel göstergeler ışığında yapılan hesaplamaların ardından, her bilim insanının çalışma alanı için "Yıllık Etki" ve "Kariyer Boyu Etki" şeklinde iki tür sıralama listesi oluşturuldu.

Mendeley tarafından yayımlanan kaynak dosyalar için: https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2  adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

background image